Over Artiquair

Artiquair is in 2015 opgericht door Jeroen van Dijke.

Na een studie notarieel recht en een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als kandidaat notaris in Amstelveen, heb ik mijn passie opgepakt; namelijk het zoeken en aan- en verkopen van schilderijen die ik mooi vind.

De laatste jaren viel me iets op bij de vele kunst- en antiekveilingen en de kunstbeurzen die ik bezoek. Iedereen vindt een Israëls of een Breitner mooi en daarom zijn deze werken zo kostbaar en voor velen onbetaalbaar. Er zijn daarnaast echter veel prachtige werken van relatief onbekende schilders, en minder bekende werken van de gerenommeerde schilders, die minstens zo mooi en wel betaalbaar zijn. Dat inspireerde mij tot het oprichten van Artiquair. Met Artiquair wil ik een groter publiek met deze onbekende werken kennis laten maken.

Met een oog voor schoonheid en compositie zoek ik ook graag de schilderijen die u mooi vindt. Ik concentreer mij voornamelijk op de Nederlandse schilderkunst uit de 19de eeuw en begin 20ste eeuw. Maar ook tekeningen en etsen die mij raken, komen in de Artiquair collectie voor.